Järvi-Pohjanmaan Perusturva

Järvi-Pohjanmaan perusturva

Suun terveydenhuolto

Perushoidon, ennaltaehkäisevän ja oikomishoidon lisäksi hammashoidossa tehdään polikliinistä kirurgiaa, sekä oireita poistavaa purentaperäisten vaivojen hoitoa.

Arkipäivisin päivystävä hammaslääkäri ottaa vastaan kiireellistä hoitoa vaativat akuutit särkytapaukset. Myös vieraspaikkakuntalaiset saavat kiireellisen, ensiavullisen hammashoidon tarvittaessa.

Viikonloppuisin ja arkipyhinä kiireellinen hoito järjestetään Etelä-Pohjanmaan yhteisessä päivystyksessä Seinäjoella.

Alle kouluikäiset
Kaikki alle kouluikäiset kutsutaan suun terveystarkastukseen niinä vuosina, jolloin lapsi täyttää 1, 3 ja 5 vuotta, yksilöllisen tarpeen mukaan myös välivuosina. Tarpeen vaatiessa ohjataan hammaslääkärille.

Koululaiset
Koululaiset kutsutaan joka toinen vuosi, joko suuhygienistin tai hammaslääkärin suorittamaan suun terveyden tarkastukseen.

Valistushammashoitaja käy kouluissa ja esikouluissa pitämässä suun terveyden valistusta.

Opiskelijat
Alle 18-vuotiaille lähetetään kehote hakeutua suun terveystarkastukseen.

Oikominen
Oikomishoito on keskitetty oikojahammaslääkärille, joka arvioi oikomishoidon tarpeen.

 

 

Koronaepidemia vaikuttaa myös Suun terveydenhuollon toimintaan

 

Seuraamme koronaepidemia tilannetta ja toimimme sen mukaisesti.

Hoidamme päivittäin kiireellistä hoitoa vaativat asiakkaat. Hoitoa toteutetaan sellaisten asiakkaiden osalta, joiden suussa, hampaassa on tulehdus. Riskipotilaiden hoito arvioidaan tapauskohtaisesti, aikoja on myös jouduttu perumaan, mikäli tilanne ei vaadi kiireellistä hoitoa. Uudet vastaanottoajat ilmoitetaan puhelimitse tai kirjeitse.

Hoidamme myös kiireetöntä hammashoitoa, mikäli asiakas ei kuulu riskiryhmään, tätä tulemme arvioimaan koko epidemia ajan.

On erittäin tärkeää muistaa, älä saavu vastaanotolle, mikäli sinulla on hengitystieoireita, yskää, flunssaa, huuliherpestä, kun olet sairas!

Mikäli sinulla on kyseisiä oireita, soita ajanvaraukseen puh. 06 2412 7560

ja peru aikasi.

Mikäli sinulla on SÄRKYÄ ja HENGITYSTIEOIREITA, ota yhteys puhelimitse, puh. 06 2412 7560, jolloin annamme sinulle tarkemmat toimintaohjeet.

 

 

Hoitoonpääsy

 

Terveydenhuollon ammattihenkilö arvioi puhelimessa hoidon kiireellisyyden ja tekee hoidon tarpeen arvioinnin. Kiireellistä hoitoa tarvitsevat pääsevät hoitoon saman päivän kuluessa. Ilta- sekä viikonloppu- ja arkipyhinä päivystys järjestetään Seinäjoella.
Hoidon saatavuus:

        kiireellinen hoito 1vrk
        kiireetön hoito 8-10 viikkoa, HUOM: koronaepidemian vuoksi ei tällä hetkellä anneta kiireettömiä vastaanottoaikoja.

 Päivitetty: 06.05.2020 13:42