Järvi-Pohjanmaan Perusturva

Järvi-Pohjanmaan perusturva

Lastenneuvola

Tervetuloa lastenneuvolaan!

Voit varata ajan myös Hyviksen kautta: www.hyvis.fi

Alajärven terveyskeskus, p. 040 5092 128 (th Janniina Leppälä),  p. 040 5093 142 (th Ulla Takala, th Aino-Maija Ojala)
Lääkärintie 1, 62900 Alajärvi
puh.aika ma, ti, ke ja pe klo 8-9, sekä to klo 11-12
s-posti muotoa: etunimi.sukunimi@jarvi-pohjanmaa.fi

Lappajärven terveysasema, p.  040 5795 344 (th Terhi Ahvenniemi)
Vanhalantie 8 A, 62600 Lappajärvi
puh.aika ma-pe klo 8-9
s-posti muotoa: etunimi.sukunimi@jarvi-pohjanmaa.fi

Lehtimäen terveysasema, p. 040 5093 142 (th Ulla Takala, th Aino-Maija Ojala)
Erityiskuja 1, 63500 Lehtimäki

Vimpelin terveysasema, p. 040 5795 344 (th Terhi Ahvenniemi)
Opintie 1, 62800 Vimpeli
s-posti muotoa: etunimi.sukunimi@jarvi-pohjanmaa.fi

Alajärven lastenneuvolassa on mahdollisuus sähköiseen ajanvaraukseen www.hyvis.fi , jossa voit varata 2-,3-,4-,5-,6-vuotisneuvoloihin ajan. Kts. tarkempi ohje Sähköinen ajanvarauspalvelu lastenneuvolassa
Meidät tavoittaa edelleen myös puhelimitse. Lisäksi Alajärven lastenneuvolassa mahdollisuus myös iltavastaanottoaikoihin.

Lastenneuvolan tehtävänä on lasten ja perheiden terveyden edistäminen, sairauksien ennaltaehkäisy ja varhainen toteaminen. Rokotustoiminta on keskeinen osa lasten tartuntatautien ehkäisyä, lastenneuvola huolehtii lapsen perusrokotuksista. Lastenneuvolatyössä otetaan huomioon koko perhe. Neuvolassa lapsen ja perheen hyvinvointia seurataan säännöllisin väliajoin terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotolla. Neuvolakäynneille ovat tervetulleita molemmat vanhemmat.

Vauva siirtyy äitiysneuvolasta lastenneuvolan asiakkaaksi noin kahden viikon iän jälkeen. Terveydenhoitaja tapaa lapsen kuukausittain puolivuotiaaksi ja sen jälkeen vuoden ikään saakka kahden kuukauden välein. Yksivuotiaasta kaksivuotiaaseen käynnit puoli vuosittain. Kaksivuotiaasta kouluikään käynnit ovat yleensä kerran vuodessa lapsen syntymäpäivän aikoihin lapsen ja perheen tarve huomioiden. Lastenneuvolalääkäri tapaa kaikkia perheitä vähintään viisi kertaa ennen kouluikää.

Lastenneuvola tekee perheen luvalla yhteistyötä eri tahojen kanssa ja osallistuu moniammatillisiin työryhmiin, joihin myös vanhemmat voivat tarvittaessa osallistua. Lisäksi lastenneuvolan terveydenhoitaja osallistuu ensisynnyttäjien perhevalmennuksen toteuttamiseen yhdessä äitiysneuvolan sekä muiden tahojen kanssa.

Terveystarkastuskysely 1,5 v

4v kutsun saate

4v kysely vanhemmille

Sähköinen ajanvarauspalvelu lastenneuvolassa

Neuvokas perhe!

Ihan perheestä!

PalveluopasPäivitetty: 16.09.2021 09:28