Järvi-Pohjanmaan Perusturva

Järvi-Pohjanmaan perusturva

Lastenneuvola

Tervetuloa lastenneuvolaan!

Voit varata ajan myös Hyviksen kautta: www.hyvis.fi

Alajärven terveyskeskus, p. 040 5092 128 (th Raili Rajala),  p. 040 5093 142 (th Ulla Takala ja th Aino-M. Ojala)
Lääkärintie 1, 62900 Alajärvi
ma, ti, ke ja pe klo 8-9, sekä to klo 11-12
s-posti muotoa: etunimi.sukunimi@alajarvi.fi

Lappajärven terveysasema, p.  040 5795 344 (th Terhi Ahvenneimi)
Vanhalantie 8 A, 62600 Lappajärvi
s-posti muotoa: etunimi.sukunimi@alajarvi.fi

Lehtimäen terveysasema, p. 040 7476 542
Erityiskuja 1, 63500 Lehtimäki

Vimpelin terveysasema, p. 044 4659 533 (th Kati Metsäpelto)
Opintie 1, 62800 Vimpeli
kati.metsapelto@vimpeli.fi

Alajärven ja Vimpelin lastenneuvoloissa on otettu käyttöön sähköinen ajanvaraus www.hyvis.fi , jossa voit varata 2-,3-,4-,5-,6-vuotisneuvoloihin ajan. Kts. tarkempi ohje Sähköinen ajanvarauspalvelu lastenneuvolassa
Meidät tavoittaa edelleen myös puhelimitse. Lisäksi Alajärven lastenneuvolassa mahdollisuus joka toinen torstai iltavastaanottoaikoihin.

Lastenneuvolan tehtävänä on lasten ja perheiden terveyden edistäminen, sairauksien ennaltaehkäisy ja varhainen toteaminen. Rokotustoiminta on keskeinen osa lasten tartuntatautien ehkäisyä, lastenneuvola huolehtii lapsen perusrokotuksista. Lastenneuvolatyössä otetaan huomioon koko perhe. Neuvolassa lapsen ja perheen hyvinvointia seurataan säännöllisin väliajoin terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotolla. Neuvolakäynneille ovat tervetulleita molemmat vanhemmat.

Vauva siirtyy äitiysneuvolasta lastenneuvolan asiakkaaksi noin kahden viikon iän jälkeen. Terveydenhoitaja tapaa lapsen kuukausittain puolivuotiaaksi ja sen jälkeen vuoden ikään saakka kahden kuukauden välein. Yksivuotiaasta kaksivuotiaaseen käynnit puoli vuosittain. Kaksivuotiaasta kouluikään käynnit ovat yleensä kerran vuodessa lapsen syntymäpäivän aikoihin lapsen ja perheen tarve huomioiden. Lastenneuvolalääkäri tapaa kaikkia perheitä vähintään viisi kertaa ennen kouluikää.

Lastenneuvola tekee perheen luvalla yhteistyötä eri tahojen kanssa ja osallistuu moniammatillisiin työryhmiin, joihin myös vanhemmat voivat tarvittaessa osallistua. Lisäksi lastenneuvolan terveydenhoitaja osallistuu ensisynnyttäjien perhevalmennuksen toteuttamiseen yhdessä äitiysneuvolan sekä muiden tahojen kanssa.

Terveystarkastuskysely 1,5 v

4v kutsun saate

4v kysely vanhemmille

Sähköinen ajanvarauspalvelu lastenneuvolassa

Neuvokas perhe!

Ihan perheestä!

PalveluopasPäivitetty: 07.10.2019 12:10