Järvi-Pohjanmaan Perusturva

Järvi-Pohjanmaan perusturva

Sähköinen asiointi

Oletko jo kokeillut sähköistä asiointia?
Sähköisten palveluiden kautta tapahtuva asiointi sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilaisen kanssa on ajasta ja paikasta riippumatonta ja tiedot tallentuvat sähköisesti.

Sähköinen asiointi onnistuu osoitteissa www.kanta.fi ja www.hyvis.fi

Sähköisten asiointipalveluiden käyttäminen edellyttää tunnistautumista pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, jonka saa omalta puhelinoperaattorilta. Tunnistautumisen ansiosta sähköisten palveluiden käyttö on turvallista. Kun täydennät omiin tietoihisi joko puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen, saat ilmoituksen sinulle saapuneesta viestistä tai lomakkeesta. Sähköpostilla tai tekstiviestillä ei lähetetä potilastietoja.

Kanta.fi tarjoamat palvelut:

  • reseptin uusinta
  • potilastietojen katsominen
  • laboratoriovastausten katsominen

Kanta.fi -sivustossa voit tehdä itse sähköisen reseptin uusintapyynnön tai katsoa sivustolle tallennettuja potilastietojasi ja laboratoriovastauksia. Tiedot päivittyvät n. 2-4 viikon viiveellä.
 

Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksessa sähköinen asiointi on mahdollista seuraavissa palveluissa:

  • laboratorioajan tilaaminen
  • yhteydenottopyyntölomakkeen lähettäminen terveyskeskukseen
  • omahoitolomakeen täyttäminen
  • suun terveyden esitietolomakkeen täyttäminen
  • äitiysneuvolan esitietolomakkeen täyttäminen
  • potilastietojen korjaaminen ja tarkistaminen
  • turvallinen viestinvälitys (kun olet ensin sopinut siitä hoidostasi vastaavassa yksikössä)

Sähköisiä ajanvarauksia on mahdollista tehdä Seinäjoen keskussairaalan Y-talon laboratorioon sekä maakunnassa  oleviin Seinäjoen keskussairaalan näytteenottopisteisiin.
Sinun on mahdollista myös  muuttaa olemassa olevaa ajanvarausta. Ajanvarausta varten tarvitset laboratoriolähetteen. Lisätietoja osoitteesta Hyvis.fi.

Hyvis.fi sivuilla voit ottaa yhteyttä terveyskeskukseen yhteydenottopyyntö-lomakkeella esimerkiksi seuraavissa asioissa: rokotusasiat, vastaanotoon tarve, ei-kiirellinen neuvonta,
puhelinaika, laboratoripyynnöt. Terveyskeskuksesta vastataan sinulle 3 vuorokauden kuluessa.

Voit täyttää ennen omahoitajan vastaanottoa omahoitolomakkeen palvelussa Hyvis.fi.

Ennen hammashoitolan käyntiä voit täyttää etukäteen suun terveyden esitietolomakkeen palvelussa Hyvis.fi.

Myös äitiysneuvolan esitietolomakkeen voit täyttää sähköisesti palvelussa Hyvis.fi.

Hyvis.fi – sivuston kautta voit tehdä potilastietojen korjaamis- ja tarkastamispyynnön sekä perusterveydenhuoltoon että erikoissairaanhoitoon.

Hyvis.fi -sivustossa on mahdollisuus ottaa käyttöön turvallinen viestinvälitys. Sovi turvallisen viestinvälityksen käyttämisestä hoidostasi vastaavassa terveydenhuollon yksikössä. Terveydenhuollon ammattilainen avaa viestinvälitysoikeuden, jonka jälkeen voit asioida turvallisen viestinvälityksen kautta. Huomioi, että turvallinen viestinvälitys ei ole ajanvarauspalvelu, eikä sovellu kiireellisten asioiden hoitamiseen.

Hyvis.fi sivuilta löydät luotettavaa, asiantuntijoiden tarkastamaa tietoa terveydestä ja hyvinvoinnista kaikissa elämänvaiheissa ja elämäntilanteissa. Sivuilla voit testata ja seurata terveyttäsi sekä etsiä alueesi terveyspalveluita.
 

Sähköisen asioinnin mahdollisuudet tulevat lisääntymään ja laajenemaan Järvi-Pohjanmaan Perusturvan palveluissa tulevaisuudessa.Päivitetty: 19.09.2017 13:20